Resultaat gemeenteraadsverkiezing 2022

2 juni 2022

Gemeenteraadsverkiezing 2022
Op 16 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. Na weken van fysiek en online campagne voeren in Zandvoort. De campagne caravaan in Zandvoort werd getrokken door onze fractievoorzitster Maaike Koper. Ze heeft zich met hart en ziel ingezet met behulp van meerdere andere leden zoals, Lisa de Vries, #2 op de lijst. Lei die zich had opgeworpen als trekker voor het verkiezingsprogramma maar heel veel andere actieve leden hebben hier ook bij geholpen. Dit was geweldig om te zien.

De campagne hield o.a. video’s van de top 3 op de lijst op social media plaatsen, op Internationale Vrouwendag flyeren en rozen uitdelen op de markt in Zandvoort Noord.  In het laatste weekend voor de verkiezingen zijn er een paar honderd persoonlijke brieven van leden in hun eigen buurt door henzelf bezorgd.

Na de campagne de verkiezingen en de uitslag hiervan. Met elkaar zijn we naar de Krocht gegaan, het buurtgebouw dat o.a. dankzij de PvdA Zandvoort gerenoveerd gaat worden. Alle partijen van de kieslijst waren hier samen gekomen om de voorlopige uitslagen te horen.

Aan het einde van de avond bleek dat wij helaas geen tweede zetel hebben gewonnen dit keer. Positieve noot is dat wij dit jaar meer stemmen hebben gehaald dan 4 jaar geleden!

Op dit moment vinden de onderhandelingen plaats voor de coalitievorming, hierover is op dit moment nog niets bekend anders dat Jong Zandvoort de trekker is aangezien zij de grootste partij zijn geworden.

Uiteindelijk zal Maaike worden geïnstalleerd worden als raadslid. Daarnaast worden Lisa de Vries en Roel Broer als buitengewone raadsleden geïnstalleerd zodat ze Maaike volop kunnen ondersteunen om de PvdA de komende vier jaar nóg zichtbaarder te maken.
De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2026 begint nu!

Maaike Koper, fractievoorzitter PvdA