Nieuws uit de fractie:

28 maart 2021

Deze maanden zijn belangrijke punten uit het coalitieakkoord vastgesteld. Het parkeerbeleid, al jaren heet hangijzer, gaat ingrijpend veranderen. De kaders staan nu vast.  Zandvoort wordt in 2022  betaald parkeergebied met bewonersontheffingen. Lang parkeren voor bezoekers alleen nog op de boulevard, parkeerterreinen en in de parkeergarage. Nu is er een lappendeken van maatregelen. Voornamelijk rondom het centrum. In de wijken eromheen was nog vrij parkeren waardoor grote problemen zijn ontstaan. Vanaf 1 juni komen  er tijdelijke maatregelen, geen vrije plekken meer maar betaald of bewoners parkeren.

Parkeren was ook hot item bij het plan herinrichting Boulevard Paulus Loot. Het project struikelde er bijna over. Een fraai ontwerp: brede wandelpromenade gescheiden van een fietsstraat met auto te gast. Hiervoor dienen 220 parkeerplaatsen te verdwijnen. Compensatie daarvoor vindt plaats door herinrichting parkeerterrein Zuid. Gesteggel over de juiste telling van de plekken, vooral door VVD, leidde tot een impasse. Ook waren er zorgen over de veiligheid van fietsers vanwege links parkeren auto’s.  Verhitte gemoederen, verdagen van de vergadering maar een nachtje slapen deed wonderen: er kwam een haalbaar compromis. Na de zomer wordt er gestart.

Meer sociale woningbouw komt  een flinke stap dichterbij. De herontwikkeling  van het  Curiedexterrein in Zandvoort Noord wordt uitgewerkt met 300 woningen (30% sociaal, 40% betaalbaar/middelduur en 30% overig) in een groene omgeving met extra regenwateropvang en speel, wandel en ontmoetingsplekken.

Tenslotte is het 2e deel van het Coronaherstelplan aangenomen. Met structurele verbeteringen en extra investeringen op thema’s als eenzaamheidsbestrijding, gezondheid en sport, schuldhulpverlening en buurtinitiatieven.