Lisa-Marie de Vries #2 PvdA Zandvoort

11 januari 2022

Nu meer dan vier jaar geleden had ik voor het eerst interesse in de lokale politiek.
Ik had mij ingeschreven bij de partij en werd gebeld door de toenmalige voorzitter van de PvdA Zandvoort om kennis te maken. Hoewel dat ik niet direct politieke ambities had, ging ik na dat gesprek wel meekijken. En van meekijken kwam meedoen. Ik kwam op de kieslijst en na de verkiezingen in 2018 werd ik buitengewoon raadslid.

Het werk voor de gemeenteraad doe ik naast mijn gezin en werk, dus dat is soms passen en meten en vraagt om keuzes maken. Ik kan het werk daardoor niet altijd de tijd geven die ik het zou willen geven. Gelukkig heb ik daarin altijd kunnen leunen op onze fractievoorzitter. Als ik terugkijk op de afgelopen vier jaar dan heb ik ontzettend veel geleerd. Ik heb dan ook besloten om door te gaan voor een volgende periode. Juist omdat het me een tijd heeft gekost om goed in de stof te komen. Dit wil ik graag de volgende periode verder verdiepen.

Wat voor ons belangrijk is en waar we onze focus op blijven houden is: gelijke kansen voor iedereen, een eerlijke woningmarkt, duurzaamheid, minimabeleid en goede zorg. Natuurlijk nog veel meer maar voor mij zit veel in gelijke kansen voor iedereen. Dat moet altijd het uitgangspunt zijn. Ik lever daar graag komende periode weer mijn bijdrage aan. Dat kan weer als buitengewoon raadslid maar het zou natuurlijk nog mooier zijn als we een tweede zetel krijgen in de raad. Dan zou ik graag doorgaan als raadslid.