Geldzaken en geldzorgen

26 augustus 2020

Als je in armoede opgroeit sta je bij voorbaat met 1-0 achter in het leven. Je kunt niet overal aan meedoen. Rondkomen van een salaris is tegenwoordig echt niet makkelijk. Veel mensen hebben dagelijks stress. En nu door de coronacrisis liggen nog meer mensen wakker over geld. Gelukkig zijn er regelingen voor mensen met een te laag budget. Daar maken we ons met elkaar in de PvdA-fractie sterk voor.

Maar de vraag is of dit wel genoeg is? Doen we de juiste dingen? Krijgen de mensen de hulp die ze nodig hebben? Of vallen ze net buiten de boot omdat regelingen te ingewikkeld of onduidelijk zijn?

Net met collega’s, professionals en ervaringsdeskundigen een digitale sessie over herziening van het beleid. Wat moet er beter? PvdA Zandvoort wil minder regels. Niet van het kastje naar de muur, maar één aanspreekpunt. Geen bezuinigingen op het huidige pakket maar meer maatwerk. En graag in heldere taal!

In het nieuwe Zandvoortse coalitieakkoord hebben we goede afspraken gemaakt over geld voor mensen die in de problemen komen. En meer aandacht voor de jeugd. Die moeten de kans krijgen om mee te doen en niet in armoede opgroeien. We hebben het over van alles in de politiek. Maar dit zijn de onderwerpen waar mijn hart echt naar uit gaat. Hier moeten we ons druk om maken. Wil je hier iets over kwijt? Stuur me een bericht!