Fractievoorzitter

Maaike Koper

Maaike Koper

Over Maaike Koper

Samen voor Zandvoort

Geboren en getogen in Zandvoort (1962) heb ik het “steentje bijdragen aan je omgeving” van huis uit mee gekregen. Dat ik dat ook erg leuk vind, merkte ik al vroeg. Tijdens roerige tijden bij woningbouwvereniging EMM werden er mensen gezocht om mee te werken aan een beleidsplan. Ik stak mijn vinger op, werd prompt bestuurslid … en zo is het gekomen. En nog steeds ben ik graag actief in Zandvoort. Of het nu bij Pluspunt, het Innovatiefonds of ZFM radio is; met name ben ik onder de indruk van alle vrijwilligers die er de schouders onder zetten.

Tijdens mijn studie ben ik in de horeca geraakt en was daar meteen op mijn plek. Ook daar ontmoette ik veel mensen die opkwamen voor belangen en sprong het vonkje weer over. Ik heb me sterk gemaakt voor verbetering van het beroepsonderwijs. Een goed vak leren is een goede basis voor de toekomst. Met man en medewerkers heb ik tot 2015 Café Koper gerund, een heerlijk huiskamercafé midden in dorp en daarnaast ook een aantal jaren een galerie. Sinds we ons bedrijf verkocht hebben doe ik vrijwilligerswerk. Ben druk met mijn hobby’s: zingen, musea, yoga en onze kleinzoon en moet van mijzelf ook af en toe naar de sportschool.

Sinds jaar en dag ben lid van de PvdA. Politiek is niet het meest populaire onderwerp op verjaardagen, maar iedereen maakt zich er wel terecht druk over. Ik vind het belangrijk dat die meningen en argumenten ergens terecht komen. Dat ze vertaald worden. Dat er een schakel is tussen beleid en praktijk. Alleen als je goed weet wat er speelt kun je ook de belangen afwegen van de keuzes die gemaakt moeten worden. Er voor zorgen dat iedereen mee kan doen.

Daar gaat het mij om. Ik ben dol op mijn dorp. Het is heerlijk wonen en werken. Ik hoop hier oud te mogen worden, met de juiste ondersteuning. En die kans moet iedereen in Zandvoort krijgen. We moeten samen goed zorgen voor onze ouderen. Kinderen de kans geven hier hun leven op te bouwen. Investeren in wonen, zorg en welzijn en in cultuur, dat zijn mijn speerpunten. Er moet aandacht zijn voor een gezond ondernemersklimaat zodat er ook voor de werkgelegenheid in Zandvoort een goede toekomst is.

De afgelopen tijd zijn er belangrijke stappen gezet, ondermeer om te zorgen dat zorg en welzijn dicht bij de mensen wordt georganiseerd. PvdA heeft daar een constructieve en belangrijke bijdrage aangeleverd en nu is het tijd om dit verder uit te voeren. Door samen te werken. Geen strijd, maar schouders eronder. Goed luisteren naar wat er speelt. Mijn motto is: samenwerken in je dorp werkt.