Buitengewoon raadslid

Lisa de Vries

Lisa de Vries

Over Lisa de Vries

Geboren in Haarlem, getogen in Zandvoort. Na een kleine uitstap naar Amsterdam tijdens mijn studie weer naar Zandvoort verhuisd. Drie jaar geleden heb ik met mijn vriend en dochter (3 jaar) een huis in het centrum van Zandvoort gekocht en verbouwd.

Ik ben 26 jaar en daarmee waarschijnlijk ook het jongste lid van de partij. Door mijn weerstand tegen de verharding van de samenleving werd ik gemotiveerd politiek actief te worden. Na oriënteren op verschillende partijen, uiteindelijk op lokaal niveau betrokken geraakt bij de PvdA.
Ik vind het een gemiste kans dat jongeren, maar ook jongvolwassen, weinig interesse hebben in politiek. Politiek (en zekere lokale politiek) heeft een saai imago, maar de onderwerpen gaan iedereen aan en je invloed daarin kan zoveel groter zijn dan gedacht.

Na een studie in de sociale wetenschappen en in de jeugdzorg gewerkt te hebben heb ik toch de overstap gemaakt naar bedrijfsleven. Momenteel ben ik teammanager van een veiligheidsteam bij de Nederlandse Spoorwegen.

Ik ben blij met die overstap en ben ontzettend blij met mijn functie, maar de drang om maatschappelijke iets bij te dragen blijft. Sociale idealen vind ik terug in de partij en mijn collega’s. Ik kijk er dan ook naar uit om met hen te werken aan Zandvoort. Een dorp waar iedereen mee kan doen, jong en oud. Politiek die aandacht heeft voor degene die het minder goed hebben. Daar wil ik mij de komende periode graag voor inzetten.