Leontine Wagenaar

Leontine Wagenaar

Over Leontine Wagenaar

Alleen als het thuis echt goed zit……..

Met veel enthousiasme wil ik mij inzetten voor Zandvoort. ‘Verbinding’ staat centraal in alles wat ik doe en is essentieel voor de toekomst van de gemeente.

Ik ben geboren in Haarlem en heb in Zandvoort mijn jeugd doorgebracht. Na een uitstapje van tien jaar woon ik weer midden in het dorp, samen met mijn echtgenoot. In 2007 ben ik mijn eigen trend- en designbureau voor de mode-industrie ‘Spizes’ begonnen. Spizes adviseert hoe innovaties in te zetten bij het vormgeven van een nieuwe collectie of productlijn.

Scherp krijgen wat er om mij heen gebeurt, met als doel vooruit te kunnen zien op de volgende ontwikkelingen, is essentieel. Daarbij zijn alle trends van belang. Sociale trends (zoals duurzaamheid en mentaal welzijn) vinden hun reflectie in de mode, maar ook in cultuur en politiek.

Als trendvolger heb ik een scherpe blik gekregen voor maatschappelijke vraagstukken. Het daagt mij uit standpunten in te nemen. We leven in een tijd van tegenstellingen. Denk aan een groeiende behoefte aan wegwerpartikelen versus de ecologische noodzaak tot duurzaamheid. Of aan de toename in gebruik van sociale media versus het groeiend legioen aan eenzame ouderen. Wat voor een invloed hebben deze trends op onze gemeente?

Veel ruimte wil ik geven aan sport, kunst en cultuur, omdat deze uitingsvormen bij uitstek een verbindend effect hebben. Verbinding is van belang, maar ook nodig om de honderdduizenden bezoekers te kunnen ontvangen. Alleen als het ‘thuis’ echt goed zit, kunnen onze gasten volop genieten. Daar maak ik mij graag sterk voor.